Voordat u overweegt een Houten Garage aan te schaffen vinden wij het belangrijk dat we u informeren over de mogelijkheden en de aandachtspunten die komen kijken bij het kopen van een Houten Garage. Zo behandelen we o.a.

- functie van een Houten Garage
- type daken met voor- en nadelen
- dakbedekking
- type bouwsystemen

Na het doornemen van dit blog, heeft u een steun in de rug bij het maken van uw keuze. Mocht u onverhoopt nog vragen hebben, staan staan wij voor u klaar. U bent van harte welkom in onze showroom, of onze klantenservice is u van dienst, telefonisch of per mail.

Houten Garage op Maat kopen

Blokhutspecialist is dé maatwerkspecialist als u op zoek bent naar een Houten Garage. Een maatwerk Garage heeft als voordeel dat u hem zelf mag ontwerpen. Bepaal zelf welke afmeting de Garage krijgt, waar u de ramen en deuren plaatst in de wand en zo zijn er nog veel keuze uit vele opties. De standaard modellen Houten Garages worden meestal uit voorraad geleverd. Dit heeft als voordeel dat het bouwwerk een kortere levertijd heeft dan de maatwerk Garages. Op deze pagina vind u meer informatie over levertijden.

Maatwerk Garage samenstellen

Wij bieden u ook de mogelijkheid om zelf een Houten Garage samen te stellen met behulp van onze 3D-Configurator. De 3D-Configurator helpt u stapsgewijs door het ontwerp heen. Komt u er niet uit?  Dan gaan wij samen met u de Garage van uw dromen samenstellen. Het enige wat u hoeft te doen, is een aantal wensen op deze pagina in te vullen.

Online Houten Garage kopen bij Blokhutspecialist

Een Houten Garage online kopen is bij de Blokhutspecialist heel eenvoudig. Door onze jarenlange ervaring bent u bij de Blokhutspecialist aan het juiste adres voor het kopen van een houten garage.

Klik op button-offerte-aanvraag Onze salesafdeling zal dan een vrijblijvende gespecificeerde offerte voor u opstellen. Als alles naar uw wens is zal uw eigen Houten Garage worden geproduceerd in de fabriek.  Er wordt een afspraak met u ingepland voor het bezorgen van het bouwpakket en de eventuele montage met of zonder fundering door onze eigen vakmensen. Of u kiest ervoor het zelf op te bouwen met de meegeleverde bouwtekening.

Waarom een Garage van Hout?

Hout is flexibel. We kunnen er veel mee maken en in tegenstelling tot metselwerk een stuk sneller te verwerken en voordeliger. Ook is hout een duurzame en verantwoorde keuze. Zeker omdat al ons hout 100% is gecertificeerd middels het FSC keurmerk. Zoals u op de website kunt zien hebben wij keuze uit een aantal verschillende soorten houten garages. Bijvoorbeeld een garage met platdak of juist een gezellige garage met zadeldak om een zolder in te plaatsen.

Een Houten Garage is gemakkelijk te schilderen in de kleur die u wenst of impregneren om zo goed te beschermen tegen de weersinvloeden. Houtbouw gaat sneller en heeft veel meer uitstraling dan een stenen garage. Een houten garage is ook veel voordeliger dan een stenen garage. 

Afhankelijk van uw gemeente is de kans op een bouwvergunning vaak ook net even groter bij een houtengarage. Controleer wel altijd vooraf of u een vergunning nodig heeft om problemen te voorkomen.

Vergunning aanvragen voor een Houten Garage

U heeft besloten om een Houten Garage aan te schaffen en bent bij de Blokhutspecialist al een beetje aan het oriënteren welk bouwwerk het beste bij u past. Voordat u deze Garage gaat aanschaffen is het belangrijk om te informeren bij uw gemeente of er een vergunning aangevraagd moet worden. We zien vaak dat wanneer een Garage voor of naast huis geplaatst moet worden, de gemeente bepaalde eisen stelt. Dit i.v.m de grootte en hoogte van de Garage en het daarbij behorende straatbeeld. Wij adviseren u daarom altijd eerst contact op te nemen met de gemeente (aan de balie / per telefoon) of bezoek de website van uw gemeente om vervelende boetes, of nog erger, dat de Garage weer afgebroken moet worden te voorkomen. Elke gemeente heeft hier namelijk zijn eigen regels voor. 

Na het informeren naar de vergunningsregels bij uw gemeente, kunt u er ook voor kiezen een Houten Garage zonder vergunning te bouwen. U kunt dan bijvoorbeeld de afmetingen aanpassen in de Product Opties of een Garage zelf ontwerpen met de 3D-Configurator, die wel voldoet aan het vergunningsvrij plaatsen van een Garage. 

De functie van een Houten Garage

Een Garage is van origine gemaakt om uw auto te beschermen tegen weersinvloeden. In de zomer kunt u lekker koel in de auto stappen omdat hij niet in de brandende zon heeft gestaan en als u de Garage goed isoleert hoeft u zich in de winter geen zorgen te maken over het ruiten krabben.

Natuurlijk kunt u de Garage gebruiken, waarvoor u hem zou willen gebruiken. We zien ook vaak dat hij wordt gebruikt voor het stallen van eigendommen, zoals;

- (elektrische) fiets en scooter
- boot (en trailer)
- tuinmeubilair en gereedschap
- BBQ

Gaat u de Garage gebruiken als klusruimte? Of misschien wilt u er wel een hobbyruimte maken? Wij verkopen maatwerk Houten Garages die u zelf samenstelt met diverse opties, bijvoorbeeld:

- betere isolatie (wand, vloer en dak isolatie)
- plaatsen van een zolder, ramen en deuren
- andere afmetingen

Bij Blokhutspecialist verkopen we Houten Garages van de merken:

Maatwerk:

- Flexwood (huismerk maatwerk)
- Lugarde (maatwerk)
- Woodpro (semi-maatwerk)
- Grandcasa (maatwerk)

Standaard modellen:

- Interflex
- Tuindeco
- Biancasa

Welke type Houten Garage past bij mij?

Houten garages zijn er in verschillende types. We kennen:

- De klassieke garage met een zadeldak (puntdak)
- De moderne garage plat dak
- De garage met carport. Dit is een overkapping die ervoor zorgt dat de auto beschermd wordt tegen weersinvloeden.

Houten Garage met Carport 

Omdat we maatwerk Houten Garages leveren, kiezen onze klanten er vaak voor om een Carport bij de Garage te laten bouwen. Dit heeft als voordeel dat je extra ruimte in de Garage behoudt en als je regelmatig met de auto vertrekt dat je niet de auto iedere keer naar binnen hoeft te rijden. 

Waar onze klanten ook vaak voor kiezen is het laten bouwen van een Overkapping aan de Garage. Deze wordt dan in gebruik genomen als Veranda.

Bouwsysteem

Voor een Houten Garage verkopen wij drie bouwsystemen:

1. Het Blokhut bouwsysteem. Doordat de uiteinden van de wanddelen over elkaar heen vallen, ontstaat er een molenwiekverbinding. Dit wordt ook wel het molenwiek verbindingssysteem genoemd. Een andere benaming hiervoor is blokhut met oortjes.  Het geheel geeft een klassieke en robuuste uitstraling.

blokhut-bouwsysteem

2. Lugarde’s Pro-Systeem (ook leverbaar voor Flexwood). In 2015 heeft Lugarde dit nieuwe, stevige bouwsysteem ontwikkeld. Voor dit bouwsysteem zijn geen spijkers of schroeven nodig. De wanden worden in de (hoek) staanders geschoven (14x14 cm). De aluminium strips zorgen voor ervoor dat de wanddelen worden gefixeerd. Het geheel geeft een moderne en robuuste uitstraling.  Dit bouwsysteem is alleen verkrijgbaar voor de Lugarde Houten Garages.

pro-systeem-lugarde

3. Lugarde’s Prima-systeem (ook leverbaar voor Flexwood). De TU-Delft heeft in samenwerking met Lugarde dit unieke en gepatenteerde systeem ontwikkeld. Het kenmerkt zich door moderne en strakke hoeken. De gefreesde wanddelen worden in de hoekprofielen geschoven. Het precisie werk van de onderdelen samen met de aluminium profielen aan de binnenkant van de hoekstaanders maken dit tot een zeer stabiele constructie die een lange levensduur kent. 

prima-systeem-lugarde-2

Het bouwsysteem is dus afhankelijk van welk merk u een Houten Garage zou willen.

 

Welk type dak kies ik voor mijn Garage?

Bij de Houten Garages zijn deze vier type daken het meest populair:

 • Het Plat dak

Een plat dak heeft één horizontaal dakvlak. Er wordt een lichte helling aangebracht voor de afvoer van het hemelwater. Wanneer een plat dak een helling van minimaal 15 graden heeft, spreken we van een lessenaarsdak

Voordelen van een plat dak zijn:

- u kunt er gemakkelijk zonnepanelen op laten plaatsen met de perfecte hellingshoek voor het optimale rendement
- strak en stijlvol design
- gemakkelijk te betreden voor onderhoud (bladeren verwijderen, lekkage repareren, et cetera)
- niet gevoelig voor harde wind
- het aanleggen van een groen dak behoort ook tot de voordelen. U krijgt er een beter geïsoleerde Garage voor terug. Het is ecologisch en duurzaam (het dak gaat wel tot twee keer zolang mee)

 Nadelen van een plat dak zijn:

- kans op lekkage is groter doordat de kans bestaat dat er water blijft staan op het dak. Een goede waterafvoer is zeer van belang
- weinig variatie in dakbedekking

 • Het Zadeldak

Een zadeldak zijn twee dakvlakken, in omgekeerde V-vorm, die samen komen in de nok.

Voordelen van een zadeldak zijn:

- u heeft de mogelijkheid om een zolderverdieping aan te brengen binnen de Garage
- er zijn diverse dakbedekking mogelijkheden op aan te brengen dat bij uw woning past. Mooi één geheel
- het hemelwater voert makkelijk af doordat er een helling van minimaal 15 graden is
- u kunt er gemakkelijk zonnepanelen op laten plaatsen met de perfecte hellingshoek voor het optimale rendement
- niet gevoelig voor harde wind

Nadelen van een zadeldak zijn:

- het Zadeldak is duurder dan een plat dak
- wat voor de één een nadeel is kan ook een voordeel zijn. Met een Zadeldak heb je minder uitzicht aangezien je tegen een schuin dakvlak aankijkt

 • Het Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak is één horizontaal dakvlak met een minimale helling van 15 graden.

Voordelen van een Lessenaarsdak zijn:

- onderhoudsvriendelijk
- diverse dakbedekking mogelijkheden
- hemelwater voert gemakkelijk af door de enkele helling
- het lessenaarsdak heeft een karakteristieke en moderne uitstraling
- lichtinval van boven mogelijk doordat er maar één dakvlak is

 Nadeel van een lessenaarsdak is:

- Door één dakvlak is er minder ruimte in de Garage dan met twee dakvlakken

 • Het Mansardedak

Een mansardedak (ook wel gebroken dak genoemd) lijkt op het zadeldak alleen zijn de onderste dakvlakken geknikt. Het wordt ook wel een gebroken kap of Franse kap genoemd (vernoemd naar de Franse architect François Mansart.

Voordelen van een Mansardedak zijn:

- extra ruimte voor zolderverdieping waarbij er extra ruimte is vergeleken met het zadeldak wat schuin afloopt
- niet gevoelig voor harde wind

Nadeel van een Mansardedak is:

- is relatief duur 

Al met al gaat het om de uitstraling, het praktische en uw budget, voor welk type dak u kiest.


Welke Dakbedekking is beschikbaar voor welk type dak

Als u een keuze heeft gemaakt voor het type dak wat u op de Houten Garage wilt hebben, is het daarna tijd voor het dak te beschermen tegen weersinvloeden en dieren en hun afvalstoffen. De dakbedekkings mogelijkheden verschillen per type dak. Wij hebben voor u de meest voorkomende type Dakbedekking voor u uitgelicht en de voor- en nadelen benoemd

Wanneer u kiest voor een Garage met plat dak dan heeft u deze opties voor dakbedekking

Dakleer van bitumen

Bitumen wil niks anders zeggen dan teer. Bitumen zijn verschillende koolwaterstoffen, in vloeibare vorm, gewonnen uit ruwe aardolie. Geleverd in het zwart. 

Voordelen bitumen dakleer   

- goedkoop materiaal
- bestand tegen chemische invloeden
- veel kleefkracht op diverse materialen

Nadelen van bitumen dakleer:

- elasticiteit
- kan niet goed tegen UV-straling
- alleen goed als het op het dak gebrand wordt en niet wordt gespijkerd
- bijna altijd wordt bitumen geleverd waarbij het gespijkerd moet worden
- hoge kosten om het dakleer te laten branden door een dakdekker

Onderhoud van dit type dakbedekking

- Jaarlijks verwijderen van mos en algen. Bladeren verwijderen

Levensduur van dit type dakbedekking

- gemiddeld 25 jaar


EPDM Dakbedekking

Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer is een synthetisch rubber soort. Het wordt verkregen door kleine waterstoffen samen te voegen tot een lange keten. Daarna wordt het gewalst tot een folie. Blokhutspecialist levert de EPDM incl. lijm, PVC dakdoorvoer van 80mm, aluminium daktrimmen en montagehandleiding.

Voordelen EPDM dakfolie:

- waterdicht
- onderhoudsarm
- bestand tegen temperatuurschommelingen
- 400% rekbaar
- bestaat uit één deel
- éénvoudig zelf te leggen

Nadelen EPDM dakfolie:

- kan niet gelegd worden bij een erg nat dak of bij hele lage tempraturen

Onderhoud van dit type dakbedekking

- mos en algen leven niet op rubber. Eventueel bladeren verwijderen.

Levensduur van dit type dakbedekking

- gemiddeld 40 jaar

Wanneer u kiest voor een Houten Garage met Zadeldak of Lessenaarsdak dan kunt u een keuze maken uit deze daken:

 1. Betonnen sneldek dakpannen

Ze worden geleverd in het zwart / antraciet of terracotta. De betonnen sneldek dakpannen geven het bouwwerk een luxe uitstraling.

 houten-garage-betonnen-snel-dakpannen

Bijzonderheden:

alleen toepasbaar bij een dakhelling van minimaal 17,5 graden

(van 15° tot 17,5° advies vragen bij de afdeling dakservice)

 

 1. Dakshingles

Dit is een decoratieve dakbedekking van bitumen (teer). Ze kunnen in diverse kleuren worden geleverd. Afhankelijk van de leverancier. 

 dakshingles


Voordelen Dakshingles

- zeer waterdicht
- plakt zelf door plakstrips
- duurzaam
- kan goed tegen verschillende weersinvloeden
- ook bestand tegen roest en harde wind
- licht van gewicht. Makkelijk aan te brengen.
- voordelig

 Nadeel Dakshingles

- toepasbaar bij een dakhelling vanaf 15 graden
- kan bij storm los raken als de plakstrips nog niet aan elkaar plakken

Levensduur van de Dakshingles

- gemiddeld 20 jaar 1. Metalen dakpanplaten

Ze worden geleverd in zwart / antraciet of terracotta. Ze hebben de uitstraling van de dakpannen en zijn licht in gewicht. Het straalt meer luxe uit dan dakshingles en ze hebben een langere levensduur.

 metalen-dakpanplaten-terracotta

Bijzonderheden:

Alleen toepasbaar bij een dakhelling van minimaal 8 graden.

Voordelen van de Metalen Dakpanplaten zijn:

- bruikbaar voor elke dakconstructie en fundering door zijn lichte gewicht
- door het formaat is een dak snel bedekt. 
- past ook over een al bestaande dakbedekking
- al toepasbaar bij een helling vanaf 8 graden
- geen onderhoud nodig

 Nadelen Dakpanprofielplaten

- kleur van de platen kan doffer worden
- plaatsen van dakkoepel of -kappel wordt lastiger
- door het aluminium kan je iets ‘geluidsoverlast’ ervaren door hagel of regen

Levensduur van Metalen Dakpanplaten

- gemiddeld 20 jaar


Ramen in de Houten Garage

Een raam plaatsen in een Garage van hout zorgt voor lichtinval. De ramen van o.a. Lugarde en Woodpro zijn standaard voorzien dubbel glas (HR++) en hebben een functie; uitzet, draai-kiep of vleugel. U kunt er ook voor kiezen om een zogeheten ‘vast raam’ te nemen. Dit raam kan niet worden geopend.

Lugarde, Flexwood en Woodpro hebben raamkozijnen die vervaardigd zijn van gelamineerd hout. Dit wil zeggen dat het niet kan krom trekken. Het raambeslag is altijd van hoogwaardige kwaliteit. Bij Lugarde heeft u bijvoorbeeld de keuze uit chroom of messing. De scharnieren zijn verstelbaar. Zo voorkom je bij uitzetten / krimpen van het hout, dat het raam niet meer wil openen / sluiten.

De ramen zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Ook is het mogelijk de ramen op verschillende plaatsen in de wand te plaatsen. 

Lichtinval in een Houten Garage is ideaal, maar een beetje privacy voor je eigendommen is minstens zo belangrijk. Vandaar dat er ook ramen zijn die uitgevoerd kunnen worden in melkglas. De eventuele roedes hebben een kliksysteem die éénvoudig los te klikken zijn. Makkelijk wanneer de ramen moeten worden gelapt.


Deuren in de Houten Garage

De uitstraling van een Houten Garage kan modern of klassiek uitgevoerd worden. De deuren zijn hierin een belangrijke factor. Alleen wat voor Garagedeur kiest u? De Garagedeuren om de auto naar binnen te rijden zijn er in verschillende soorten:

 • de dubbele openslaande Houten Garagedeuren

Qua uitstraling past dit misschien wel het beste bij een traditionele Houten Garage. De Garagedeur is uit hetzelfde hout vervaardigd als de rest van de Garage. Het deurbeslag is van hoogwaardige kwaliteit.

 • de stalen kanteldeur. Deze deur bepaalde vroeger het straatbeeld voor wie een Garage had. De enkelwandige deur wordt handmatig naar boven geschoven via de rails. De stalen deur die ook betimmerd kan worden met houten planken rust in een open stand in de rails, onder het plafond. Het nadeel van een kanteldeur is dat er tocht doorheen komt. Qua inbraak gevoeligheid is de kanteldeur niet heel goed beveiligd. Hij sluit op twee punten.

 • en de sectionale Garagedeur elektrisch. Heeft u echt waardevolle spullen in uw Garage opgeborgen dan is de elektrische sectionaaldeur het veiligst. Wanneer deze deur wordt gesloten, met de afstandsbediening, dan gaat een metalen pen de motor blokkeren, zodat deze niet meer te openen is. U kunt hem dan alleen handmatig van buiten openen.

Naast de grote Garagedeur is het natuurlijk ook handig om snel de Garage even in en uit te kunnen voor bijvoorbeeld de grasmaaier, barbecue of de elektrische fiets. In een aantal standaard modellen zit al een extra enkele of dubbele deur. De meeste deuren zijn voorzien van dubbel glas (HR++). Ook kunt u er voor kiezen om een dichte deur te nemen zonder glas. Lugarde levert deuren met een driepuntssluitings (met SKG Keurmerk **). Dit zorgt weer voor extra veiligheid van uw eigendommen. 

De deuren zijn vervaardigd uit gelamineerd hout. Dit voorkomt kromtrekken. De scharnieren zijn verstelbaar en dit zorgt er weer voor dat, wanneer het hout uitzet of krimpt dat de deur nog te openen en te sluiten is. Het deurbeslag is van hoogwaardige kwaliteit.

Alle deuren kunnen linksdraaiend of rechtsdraaiend geleverd worden. U kunt bij de Product Opties een deur toevoegen of een deur toevoegen en met de 3D-Configurator kunt u zelf bepalen waar u de deur in de wanden wilt hebben.

Als u de Lugarde Garage wilt gebruiken in combinatie met een tuinkantoor dan kunt u kiezen voor een harmonicadeur (vouwdeur) of schuifdeur. Deze deuren hebben veel lichtinval.

Dakgotenset voor Houten Garage

Voor het afvoeren van het hemelwater wordt er standaard bij een plat dak Garage een PVC dakdoorvoer geleverd.  Als u kiest voor een schuin aflopend dak dan kunt u kiezen tussen een PVC of een Zinken dakgoot set. Beide varianten worden met een regenpijp tot het maaiveld geleverd.

pvc-dakgootset           

PVC Dakgootset

 zinken-dakgootset

Zinken Dakgoot set
 

Keuze stress

Er is tegenwoordig zoveel diversiteit dat het misschien ook wel lastiger maakt om een keuze te maken. Ga bij het kiezen van uw Houten Garage altijd na:

 • wat het doel van de Garage wordt. Hobby- of klusruimte? Kies dan voor extra isolatie.

 • hoeveel ruimte heeft u nodig in de Garage. Wilt u naast uw auto ook genoeg ruimte overhouden voor het stallen van uw eigendommen of een werkbank plaatsen tegen de wand? 

 • wat is uw budget. Dit bepaald grotendeels wat voor Garage u kunt aanschaffen en voor welke extra opties je gaat kiezen. Iedere extra optie heeft een meerprijs.

 • welk type Dak vindt u het mooist of is het meest praktisch. Smaken verschillen.

 • zelf bouwen of laten bouwen. Als u handig bent (en wat extra handjes kunt regelen) kunt u zelf gaan monteren. Weet, dat wij ook een professioneel team voor u hebben klaar staan, met gekwalificeerde vakmensen, voor het uit handen nemen van de montage van uw Houten Garage en eventueel de fundering.

 

Het ligt zo voor de hand, maar het wordt nog wel eens vergeten. U zal niet de eerste zijn die dit vergeet:

Past mijn auto wel in de garage?

De hedendaagse auto’s zijn allemaal wat breder en langer geworden vergeleken met de jaren ’90. Een kleine auto was toen ongeveer 1,5 meter breed en had een lengte van ongeveer 3,5 meter. Lekker knus dus. Tegenwoordig is een kleine auto al snel ongeveer 1,7 meter breed en 3,7 meter lang. En als voorbeeld hebben we een grote hedendaagse auto van BMW genomen, de X7. Deze is 2 meter breed, ongeveer 5,2 meter lang en 1,8 meter hoog. 

Daar tussenin zitten nog tal van afmetingen, afhankelijk van het merk auto wat u heeft. Ga van te voren zelf na, welke bestemming uw Houten Garage krijgt. Gaat u het echt als Garage gebruiken? Dan is het van belang dat u van te voren de afmeting van uw auto weet, zodat u niet een te kleine Garage aanschaft of ontwerpt. 

Aanleg stroom en watervoorziening

Als u bijvoorbeeld verlichting in uw Garage wilt is het handig dat er een stroomvoorziening aanwezig is. Ook voor de klusser is het makkelijk dat de accu van de boormachine in handbereik kan worden opgeladen of dat de elektrische fiets opgeladen kan worden. Een wasbak met stromend water is ideaal als u na het schilderen de handen wilt wassen. Dit zijn een aantal punten waar van te voren goed over nagedacht dient te worden. Het aanleggen van stroom en water moet namelijk voor het aanleggen van de fundering gebeuren, zodat het netjes weggewerkt kan worden en het qua stroomvoorziening ook een stuk veiliger is.


In het geval van een Houten Garage is dat het fundament, de fundering.

Fundering voor uw Garage

Wat u niet wilt is dat na verloop van tijd de Garage verzakkingen begint te vertonen. Dit heeft ook zijn uitwerking op het openen en sluiten van ramen en deuren. Door de verzakking gaat dit tegenwerken of in het ergste geval dat het niet meer wil openen of sluiten. 

Wat ook nog kan gebeuren is dat aan de onderkant houtrot ontstaat, omdat het hout in contact komt met het vochtige gras of het ophogende water na een fikse regenbui.

Daarom dient de ondergrond waar u de Garage wilt plaatsen altijd egaal te zijn. Om dit te kunnen garanderen plaatst u een fundering. Dit kan een fundering zijn van betontegels of een betonnen vloer storten. Voordat u het beton stort of plaatst, dient er eerst 20 á 25 cm grond worden uitgegraven en opgevuld te worden met ophoogzand. 

Ook kunt u ervoor kiezen om de wanden te fundering met schroefpalen. Onze schroeffundering verzorgen we in eigen beheer. 
Onze gecertificeerde vakmensen staan voor u klaar om de klus te klaren.

Mocht u toch zelf aan de slag gaan met de fundering let dan op deze punten:

 • leg uw fundering waterpas, haaks, stabiel en vlak

 • als u elektra en/of water wilt, leg de leidingen en kabels dan voordat u de fundering plaatst, anders kunt u er niet meer bij

 • maak de fundering iets kleiner dan de funderingsmaat van de hut. Op die manier loopt bij regen het water vanaf de wanden niet op de fundering, waardoor het water niet in de blokhut zal lopen

 • zorg dat u tussen het zand en de tegels / bestrating een plastic folie plaatst zodat het niet door het zand wordt opgenomen en binnen vochtig wordt.

Funderingsbalken

Een andere onmisbare accessoire bij een fundering zijn funderingsbalken. Deze balken hebben naast een afwateringsprofiel ook een opstaande rand, zodat de onderkant van het hout niet in direct contact staat met de ondergrond. Zo voorkom je vroegtijdig houtrot. Wij bieden deze funderingsbalken aan in:

 • keteldruk geïmpregneerd

De funderingsbalken worden in een grote ketel geplaatst. De zuurstof wordt uit het hout getrokken doordat de ketel vacuüm zuigt. Vervolgens wordt de ketel gevuld met impregneermiddel. Door de hoge druk wordt het impregneermiddel opgenomen in het hout. Het heeft na deze bewerking een minimale levensduur van 10 jaar. Je kan dit verlengen tot ongeveer 40 jaar door het gebruik van hout olie.

 • hardhout

Is over het algemeen een verzamelnaam voor verschillende soorten hout die vele voordelen kent. Het is sterk en zowel veerkrachtig ook met vochtige ondergrond, het isoleert goed en gaat zo 25 jaar mee. 

 • schroeffundering.

Dit is een nieuwe vorm van een fundering leggen die een lange levensduur heeft. Aan de hand van grote schroefpalen die in de grond worden gedraaid, wordt een hardhouten ringbalk geplaatst. U mag overigens zelf bepalen hoe hoog u de fundering wilt plaatsen. De schroefpalen kunnen gedraaid worden tot de zandlaag zodat verzakken niet mogelijk is.

Als u kiest voor vloerisolatie kan deze direct mee geplaatst worden. Met een Schroeffundering hoeft u niet te graven of beton te storten. Doordat het 100% trillingsvrij is, merkt de omgeving er niks van als u hem plaatst. De fundering is toepasbaar in vele grondsoorten en nadien later weer te verplaatsen. Dit komt door de gemakkelijke (de-) montage.
 

Houtsoorten en Afmetingen

De Houten Garages op maat worden geproduceerd uit onbehandeld vurenhout variërend van houtdiktes 18 mm + regelwerk, 28mm, 34mm, 44mm, 68mm of 90 mm. Daarnaast is het mogelijk om de wanden dubbelwandig inclusief spouwmuur te laten produceren in de maten 34mm+34mm en 44mm+44mm. Ook is het mogelijk om te kiezen voor douglas hout. De wandplanken worden dan uitgevoerd in 18 mm + een regelwerk of 28 mm

Hierdoor is het bouwwerk ook ideaal te gebruiken als Tuinkantoor of Houten Chalet. U kiest zelf welke deuren en ramen u wilt en waar u deze wilt plaatsen. Zo kunt u de Houten Garage helemaal naar uw eigen wens samenstellen. Zo wordt het een echte aanwinst voor uw woning. 

U kunt ook kiezen voor een Houtbehandeling. Laat bijvoorbeeld uw hout impregneren. Geïmpregneerd hout heeft als voordeel dat het beschermd is tegen houtrot en insecten. 

Levensduur van het Hout verhogen 

Ventilatieroosters

Elke Houten Garage is niet standaard voorzien van ventilatieroosters. Dit kleine onderdeel heeft grote invloed op de levensduur van het Hout. Door het plaatsen van ventilatieroosters voorkom je schimmel en is binnen de Garage een goede balans van vocht en lucht. Als u zorg draagt voor uw Garage, bespaar hier dan vooral niet op. 

Impregneren

Het hout kunt u fabrieksmatig geïmpregneerd laten bezorgen. Impregneren wilt zeggen dat het hout, onder hoge druk, een chemische bewerking ondergaat om schimmels te voorkomen. Het geïmpregneerde hout heeft daarna een groene kleur of bruine kleur. 

Beitsen

Wij bieden bij sommige garages de mogelijkheid om vanuit de fabriek te laten beitsen / schilderen in de kleur naar wens. Deze kwaliteit beits gaat circa 5 jaar mee voordat het een nieuwe laag beits nodig heeft.

U kunt ook zelf aan de slag gaan om het hout te verduurzamen met een beits naar keuze. Wij adviseren om Jotun Demidekk Ultimate te gebruiken.

Bij deze methodes wordt er een watervaste laag aangebracht op het hout, die voorkomt dat schimmels erin kunnen trekken. 

Isoleren van de Garage

Bent u van plan om bijvoorbeeld langere tijd in de Garage door te brengen wanneer u er gaat sleutelen aan uw oldtimer, auto of voor een ander doeleinde. Dan is het verstandig de Garage te isoleren.

Flexwood, Lugarde en Woodpro bieden de optie om verschillende soorten isolatie mee te leveren. U kunt kiezen uit:

 • vloerisolatie. Dit is niet te gebruiken als er een auto naar binnen gereden moet worden. Deze zal door de houten vloerplanken zakken.   

 • dakisolatie. Deze wordt op het dakbeschot en onder het EPDM bevestigd.

 • wandisolatie. Deze wordt bevestigd aan de binnenzijde van de wandplanken.

Voor de overige merken kunt u er ook voor kiezen om een dikkere wanddikte te kiezen of een dubbele wand te plaatsen. Dit zorgt ook voor extra isolatie. Daarnaast kunt u ook zelf aan de slag gaan met de bekende isolatie methode. 

Ook een bijkomend voordeel van het isoleren van de Houten Garage is dat de opgeslagen spullen worden beschermd tegen wisselende temperaturen wat schimmel kan veroorzaken.

Advies nodig?

Komt u de plannen liever face-to-face met ons bespreken? Ook dat kan. Onze adviseurs geven u graag advies en helpen u aan een prachtige bouwwerk dat precies bij uw tuin past. 

U bent van harte welkom in onze 700 m2 overdekte en verwarmde showroom in Capelle aan Den IJssel of 1500 m2 overdekte showroom in Zevenaar. Deze is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10.30 tot 17.00 uur. In de showroom staan tientallen houten bouwwerken uit ons assortiment, waaronder ook de Houten Garages.

Levertijden voor standaard en maatwerk Garages

Wanneer u kiest voor een standaard voorraad Houten Garage uit de rubriek “Standaard modellen” dan kunnen wij over het algemeen binnen 3 à 8 weken tot levering overgaan. Wanneer u kiest voor maatwerk dan is de levertijd gemiddeld tussen de 6 à 16 weken. 

Uw Houten Garage wordt bezorgd als bouwpakket. De pakketten zijn waterdicht ingepakt en worden bezorgd door een professioneel transportbedrijf met een vrachtwagen met kooi-aap (soort heftruck). Wij verzorgen het transport voor u, u hoeft daar zelf niets voor te regelen. Uiteraard zullen wij in overleg met u afstemmen welke dag de levering van uw Garage zal plaatsvinden.

Kiest u ervoor om de montage door ons te laten uitvoeren? Nadat de Garage bij u wordt bezorgd in bouwpakket komen onze gekwalificeerde vakmensen bij u om de Garage met eventueel de fundering op te bouwen. Of u kunt zelf direct beginnen met opbouwen aan de hand van de meegeleverde montage handleiding en bevestigingsmaterialen.

bouwpakket-levering-blokhutspecialist


Klantenservice

Heeft u direct hulp nodig bij uw keuze? Dan is onze klantenservice bereikbaar 

op  +31(0)10 - 820 88 09 (ma t/m vr 09:30 - 17:00)  of via de mail op info@blokhutspecialist.nl