Een tuinkantoor in uw eigen tuin zou de oplossing kunnen zijn. Wij nemen u mee in de wereld van het tuinkantoor en laten u de mogelijkheden zien. Een eigen rustige plek in uw eigen tuin waar u ongestoord kunt werken maar toch in nabijheid van uw gezin verblijft. U zult versteld staan van de mogelijkheden die houten  tuinkantoren u kunnen bieden. Zowel in de zomer als in de winter.

Kantoor in de tuin

Het afgelopen jaar hebben is het thuiswerken voor een groot deel van de Nederlanders "gewoon" en het "nieuwe normaal" geworden. En ook na de corona crisis is de verwachting dat het thuiswerken blijft bestaan. Steeds meer werkgevers bieden deze mogelijkheid aan en steeds meer werknemers maken hier maar al te graag gebruik van, maar met een gezin is dit een hele opgave. Want wie kent het niet, kleine kinderen die aandacht vragen, naar school of sport moeten. Dit gebeurt vaak op de momenten dat u net een belangrijke vergadering heeft of die ene klant echt hoognodig moet bellen. Daarnaast voeren we deze werkzaamheden vaak uit aan de keukentafel omdat er geen aparte ruimte beschikbaar is. In veel gevallen moet u deze keukentafel ook nog eens uw partner delen. Frustratie ten top want ineens is uw huis geen huis meer maar een klaslokaal of speeltuin. Behoudt dan maar eens focus en concentratie. Het is dan ook niet zo gek dat de stress toeslaat en er weinig uit uw handen komt. Wist u dat elke onderbreking u minimaal 10 minuten aan hersteltijd kost? Dan is het toch niet zo gek dat uw werkzaamheden na 8 uren werken niet gereed zijn en u 's avonds laat gefrustreerd toch maar weer uw laptop open slaat.

De oplossing

Om goed te kunnen werken heeft u een fijne ontspannen werkplek nodig waar u geconcentreerd en vooral efficiënt kunt werken. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om een kantoor in huis te maken of te creëren. Ruimtegebrek speelt daarbij vaak een grote rol, maar het scheiden van werk en privé is dichterbij dan u denkt.

Heeft u al eens aan een tuinkantoor gedacht? Een eigen geïsoleerd kantoor in de tuin in een natuurlijke zetting, maar toch dicht bij uw gezin. Rust en privacy gegarandeerd. Er zijn vele soorten tuinkantoren te koop. U kunt deze vaak zelf naar eigen wens samenstellen en creëren.

Wat is nu precies een tuinkantoor

Een tuinkantoor is een kantoor dat los van uw huis in de tuin wordt geplaatst. Dit bouwwerk gebruikt u als kantoor om van thuis uit te kunnen werken. U kunt uw tuinkantoor naar eigen wensen inrichten. U kunt zelfs uw eigen kantoor naar eigen wensen laten ontwerpen en produceren zodat u de perfecte ruimte kunt creëren. Tuinkantoren worden vaak gemaakt van hout in combinatie met veel glas. Bij mooi weer kunt u uw deur openzetten en geniet u van de heerlijke buitenlucht en van uw tuin. 

U kunt uw kantoor laten isoleren en van alle gemakken laten voorzien. De tuinkantoren van de Blokhutspecialst kunnen in elke maat gemaakt worden. Bij deze blokhutten kunt u zelf aangeven welke soort(en) ramen en deuren u wenst in uw houten bouwwerk. 

Heeft u een specifieke wens of afmeting, maar helaas geen geschikt model kunnen vinden op de site dan is dat geen probleem. U kunt contact opnemen via de e-mail of telefonisch. Dan worden de mogelijkheden samen met u besproken en wordt er bekeken of uw wensen gerealiseerd kunnen worden. U creëert een tuinkantoor, waar u niet alleen werkt, maar wat ook nog zeker uitstraling heeft. Dit kan een moderne en zakelijke uitstraling hebben, maar ook een landelijke, meer speelse uitstraling. Bij de Blokhutspecialist heeft u keuze uit verschillende daken en dakbedekkingen. 

Het nieuwe werken

Stelt u zich het volgende eens voor, iedere werkdag start met een wandeling door uw eigen tuin naar uw eigen tuinkantoor. Zonder stress en zonder haast in het zonnetje naar uw eigen werkplek. Liggend in een groene rustgevende omgeving. U trekt de deur van uw tuinkantoor achter u dicht en uw werkdag kan beginnen. Met een eigen tuinhuis geniet u naast rust en privacy van meer voordelen.

Voordelen van een tuinkantoor

 • geen reistijd naar kantoor, file rijden wordt verleden tijd
 • hogere productiviteit
 • beter concentratie
 • geen last van drukke collega's
 • geen last van contactgeluiden uit uw woning
 • klanten of bezoek in alle rust ontvangen
 • balans tussen werk en privé
 • gezin binnen handbereik

Nadelen van een tuinkantoor

 • een tuinkantoor neemt ruimte in van uw tuin. Blijft er na het plaatsen van een kantoor nog genoeg ruimte over in uw tuin
 • het bouwen van een tuinkantoor is duurder en kost meer tijd en moeite dan het creëren van een ruimte in huis
 • er is internet, gas, water en elektra nodig
 • een tuinkantoor is gevoeliger voor inbraak dan een thuiskantoor

Wat is de beste ligging voor uw tuinkantoor

Een tuinkantoor neemt ruimte in, het is dus goed om na te denken waar u deze wilt plaatsen. Een functionele plek is van groot belang, u wilt waarschijnlijk mensen in uw tuinkantoor ontvangen. Het kantoor moet dus makkelijk bereikbaar en toegankelijk zijn. Het plaatsen van een kantoor heeft ook invloed op de indeling van uw tuin, zon en schaduw en kan invloed hebben op de zonuren van het terras en op de beplanting.

Is een tuinkantoor geschikt voor de winter

Een tuinkantoor kan volledig geïsoleerd worden, waardoor deze in de zomer, maar zeer zeker ook in de winter gebruikt kan worden. Door het plaatsen van een verwarming of airconditioning kan het kantoor het gehele jaar gebruikt worden. Door het isoleren van een tuinkantoor is er minder geluid te horen buiten uw kantoor. Daarnaast zorgt u ervoor dat uw kostbare, elektrische apparaten niet te koud worden in de winter. 

Is een tuinkantoor vergunningsplichtig

In Nederland moet je voor veel bouwwerken een vergunning aanvragen. Hoe zit dat nu bij het plaatsen van een tuinkantoor? U mag alleen vergunningsvrij bouwen als het kantoor aan een aantal regels voldoet, deze verschillen per gemeente. Doe daarom altijd navraag bij de gemeente. Ook uw beroep kan van invloed zijn op de beslissing of u het tuinkantoor mag laten bouwen. In Nederland mag u namelijk alleen een eigen kantoor aan huis hebben als het gaat om een ‘aan huis gebonden beroep’, maar gemeentes worden hier steeds makkelijker in. Wij raden u aan dit altijd na te vragen bij uw gemeente. Kortom vraag voor de zekerheid de mogelijkheden na voor uw eigen specifieke situatie.

Is een tuinkantoor aftrekbaar voor de belasting 

Als u zelfstandig ondernemer bent dan kunt u de btw aftrekken van de belasting, mits het kantoor een eigen toilet en eigen toegang heeft. Over het algemeen is het zo dat u in veel gevallen een tuinkantoor vergunningsvrij kunt plaatsen.

Naast contact opnemen met de gemeente kun u ook de brochure van de Rijksoverheid checken. 

Houten tuinkantoor kopen

Bij Blokhutspecialist.nl heeft u de mogelijkheid om een houten tuinkantoor te laten ontwerpen en produceren. Tuinkantoren op maat zijn zeer geschikt om rustig in te kunnen werken en u even af te zonderen. Heerlijk werken in de rust van uw eigen tuin? Dan biedt een houten tuinkantoor de mogelijkheid om werk en privé toch gescheiden te houden.

Bekijk het aanbod blokhutten en tuinhuizen op maat of stel uw eigen tuinkantoor samen en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.