Blokhut met zij overkapping zadeldak

Blokhut kopen met zij overkapping en Zadeldak

Een Blokhut met Zadeldak heeft een traditionele en strakke uitstraling. Door het puntdak past de Blokhut vrijwel bij iedere woning, omdat de meeste huizen zijn voorzien van een puntdak.

Een nadeel van een Blokhut met Zadeldak kan zijn dat het zicht van de buren wordt belemmerd. Ook als u vergunningsvrij een Blokhut wilt bouwen, kan het Zadeldak roet in het eten gooien. Hierover later meer bij het onderdeel vergunning.

De tuinen worden steeds vaker voorzien van een houten bouwwerk zoals een Blokhut. Naast de functionaliteit van een Blokhut, bijvoorbeeld voor het stallen van uw tuinmeubilair, tuingereedschap of (elektrische) fietsen, wordt de Blokhut ook steeds vaker in gebruik genomen, als plek voor lekker een krantje te lezen of een yoga sessie uit te voeren.

Voordelen Blokhut kopen met zij overkapping en Zadeldak

Mede door de steeds warmere en langere zomers is de Blokhut met zij overkapping enorm in populariteit aan het stijgen. Maar ook in het voorjaar, herfst of winter kunt u veelvuldig gebruik maken van het houten bouwwerk.

Ziet u uzelf, met zonnig weer, al zitten op uw loungeset, kijkend naar hoe uw man de BBQ meester is? Ook in de periodes met wat minder weer of de minder zwoele avonden, kunt u door het plaatsen van bijvoorbeeld een heater nog heerlijk genieten van het buitenleven. 

Door het plaatsen van een fundering en een dikkere (dubbele) wanddikte met isolatie, creëert u een aangename plek om ook op minder warme dagen een “tweede thuis” te hebben. Stook bijvoorbeeld de temperatuur in de Blokhut op, met behulp van een houtkacheltje of een heater.

Tip: Vergeet niet de ventilatieroosters te installeren en laat stroom- en watervoorziening aansluiten voor het leggen van de fundering. 

Naast het voordeel biedt een Zadeldak ook kansen. Het plaatsen van zonnepanelen op een Zadeldak is erg populair. Hier kunt u rekening mee houden met het plaatsen van de richting van het dak, zodat u het grootste rendement behaald.1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina