Fundering blokhut, tuinhuis, houten garage of chalet

Een blokhut, tuinhuis, houten garage, chalet en overkapping kan geplaatst worden op diverse funderingen afhankelijk van de ondergrond. Wij kunnen het bouwwerk perfect voor u plaatsen op schroefpalen / schroeffundering / draaipalen voor een optimale levensduur. De schroefpalen draaien wij met een speciale machine in de grond waarop een hardhouten ringbalk wordt bevestigd incl. vloer. (kiest u voor een overkapping worden de houten staanders direct op de draaipaal bevestigd). Op de hardhouten ringbalk worden de wanden van de blokhut, tuinhuis, garage of chalet gestapeld. Bekijk hieronder stap voor stap hoe we deze schroeffundering monteren:

1. De schroefpalen worden in de grond gedraaid. De draaipalen staan maximaal 300 cm uit elkaar i.v.m. de overspanning van de vloerbalken en hardhouten ringbalk. U mag zelf bepalen hoever de draaipalen boven het maaiveld uit steekt..2.
De hardhouten ringbalk wordt op de schroefpaal bevestigd. 3
. De vloerbalken wordt tussen de hardhouten ringbalk bevestigd.
4. Indien u gekozen heeft voor vloerisolatie wordt deze nu tussen de vloerbalken bevestigd.5. De vloerplanken of vlonderplanken worden op de vloerbalken bevestigd en de fundering is nu gereed.6. Het bouwwerk kan nu opgebouwd worden op de fundering. Let op: Op deze manier van funderen komt het bouwwerk tussen de 15 en 20 cm hoger te staan als het maaiveld. Indien u dit niet wilt dient u de ondergrond af te graven.____________________________________________________________

Overige funderingen kunt u hieronder bekijken:


1. Betonnen opsluitbanden 10x20x100 cm (BxHxL) met daartussen bestrating zoals bijvoorbeeld betontegels 30x30 cm (kunnen wij niet verzorgen).

De beste methode is om deze fundering c.a. 3 à 5 cm hoger te plaatsen als het bestaande straatwerk of maaiveld. Graaf de betonnen opsluitbanden dus c.a. 15 à 17 cm in de grond waarbij de buitenmaat niet breder is dan de funderingsmaat van het bouwwerk. Op deze manier kan er geen water binnendringen onder de wanden door. Het bouwwerk kan direct op deze verharde ondergrond geplaatst worden. Het is dan wel belangrijk dat er altijd een onderbalk (funderingsbalk) als eerste geplaatst wordt om optrekkend vocht in de wanden of staanders te voorkomen. Indien er een houten binnen vloer of vlonder meebesteld is dan wordt deze ook op de verharde ondergrond (tegels) gelegd.

 


2. Betonvloer / betonnen plateau (kunnen wij niet voor u verzorgen).

De dikte van de betonvloer is afhankelijk van het gewicht wat er op de vloer komt te staan. Meestal wordt er een betonvloer gestort van c.a. 15 cm dik met 1 of 2 stalen bouwmatten in de vloer verwerkt. In sommige gevallen wordt er ook een vorstrand gestort bij grote blokhutten met dakpannen. Ook bij deze methode is het belangrijk om de betonvloer niet groter te maken als de funderingsmaat van het bouwwerk en laat je de betonvloer enkele centimeters boven het maaiveld uit komen.3. Betonpoer grijs incl. draadeind M16 + plaat 10x10 cm. 

Afmeting:

Onderzijde: 18x18 cm
Bovenzijde: 15x15 cm
Hoogte: 50 cm