Verschillende funderingen

Welke fundering heeft u nodig?

Er zijn 4 soorten gangbare funderingen die gebruikt worden om houten bouwwerken op te plaatsen. De stelregel hierin is dat het bouwwerk zo goed is als de fundering die eronder zit. Maakt u de verkeerde keuze in fundering dan heeft u de kans dat uw bouwwerk snel problemen gaat vertonen. Denk hierbij aan verzakkingen, het rotten van hout of het klemmen van ramen en deuren.

 

Op deze pagina kunt u een keuze maken in fundering die het beste past bij uw bouwwerk. De onderliggende pagina's zullen u meer informatie geven. 

 1. Schroeffundering:

Schroeffundering is ontworpen voor een slechte ondergrond en u kunt dit vergelijken met een moderne heipaal. Heeft een ondergrond bijvoorbeeld kleigrond of veengrond dan is een schroeffundering de juiste keuze. Als u geen plaats heeft in de tuin om beton te storten of als u geen zwaar materiaall in de tuin wilt omdat u bang bent voor schade aan de tuin, dan is schroeffundering ook een juiste keuze. Wij plaatsen zelf schroeffunderingen, ook wel draaipalen of schroefpalen genoemd. Met onze schroeffundering kunnen wij u zelfs de garantie geven dat uw bouwwerk niet meer gaat zakken.

 2. Beton storten:

Beton storten wordt gedaan op een solide ondergrond en als de vloer een zwaar gewicht moet kunnen dragen. Denk hierbij aan een garage waar auto's in komen te staan. Wij zelf storten geen beton maar kunnen wel de communicatie voor uw verzorgen richting de aannemer zodat de kans op fouten geminimaliseerd wordt.

 3. Fundering door middel van straatwerk i.c.m. opsluitbanden:

Dit is een gangbare manier voor funderen voor de kleinere bouwwerken. Denk hierbij aan een tuinhuis waar bijvoorbeeld fietsen in komen te staan. Het is wel belangrijk dat de opsluitbanden gelijkt lopen met het straatwerk (waterpas). Hierin geld hetzelfde als bij het beton storten. Wij doen dit niet zelf maar kunnen wel de communicatie verzorgen met de stratenmaker zodat de kans op fouten geminimaliseerd wordt.

 4. Fundering doormiddel van betonpoeren:

Betonpoeren zijn ideaal om een overkapping en staanders waterpas te zetten. U kunt zo snel bouwen met minimale schade aan de tuin. De betonpoer zorgt ervoor dat het hout niet op de grond staat maar een stukje van de grond blijft. Dit zorgt voor een langere levensduur van het bouwwerk. Wij zetten de betonpoeren zelf en hebben verschillende poeren in het assortiment. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden. 

Zijn er onduidelijkheden of heeft u nog vragen wat betreft de beste fundering voor uw bouwwerk?  Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.