Schroeffundering nodig voor blokhut, tuinhuis, recreatiewoning of overkapping?

Waarom een schroeffundering? 

Om een blokhut, tuinhuis of overkapping te plaatsen dient u een goede fundering te hebben. Een schroeffundering is een uitstekend alternatief voor een traditionele betonnen fundering. Met granulaat van scherphoekig gebroken granietsplit voor loodrechte, snelle en voordelige montage. 

Met het nieuw ontwikkelde schroeffundamentsysteem van Krinner wordt een aanzienlijke tijdwinst op montage behaald. De conische vorm van het schroeffundament verdicht de bodem en garandeert stabiliteit en veiligheid. Het fundament kan tevens snel worden gedemonteerd om ergens anders te herplaatsen. Uitgebreid getest, met maximale druk- en trekkracht, in vele bodemsoorten. Met flensplaten modulair toe te passen, afgestemd op de statische lasten. Schroefpunt uit één staaldeel geproduceerd en compleet thermisch verzinkt, voor een hoge stabiliteit en lange levensduur van het schroeffundament. Exact positioneren in loodrechte stand met behulp van een gepanteerd centreer of granulaatsysteem. 

De Blokhutspecialist adviseert, levert en monteert de schroeffunderingen inclusief bijbehorende onderdelen. Bovenop de schroeffundering wordt een hardhouten funderingsbalk incl. vloer (niet van toepassing bij overkappingen en prieëlen) gemonteerd waarop het bouwwerk kan worden geplaatst. Door onze ervaring kunnen wij u voorzien van een goed en duurzaam advies. 

De montage wordt uitgevoerd door eigen ervaren en deskundige montagemedewerkers. Naast het feit dat de schroeffundering direct belastbaar is, is deze 100% trillingsvrij. Zo heeft zowel uw omgeving als uzelf zo min mogelijk overlast van de montage. 

Door onze ervaring in het plaatsen van schroeffunderingen hebben wij voor bijna elk funderingsprobleem wel een oplossing. Wij kunnen u voorzien van het juiste advies.
Onze offertes zijn altijd duidelijk, volledig vrijblijvend en kosteloos. Aarzel dus niet en vraag onze specialisten naar de mogelijkheden. 

Een blokhut, tuinhuis, houten garage, chalet of overkapping kan geplaatst worden op diverse funderingen afhankelijk van de ondergrond. Wij kunnen het bouwwerk perfect voor u plaatsen op schroefpalen / schroeffundering / draaipalen voor een optimale levensduur. De schroefpalen draaien wij met een speciale machine in de grond waarop een hardhouten ringbalk wordt bevestigd incl. vloer. (kiest u voor een overkapping, dan worden de houten staanders direct op de draaipaal bevestigd). Op de hardhouten ringbalk worden de wanden van de blokhut, tuinhuis, garage of chalet gestapeld. Bekijk hieronder stap voor stap hoe we deze schroeffundering monteren:

1. De schroefpalen worden in de grond gedraaid. De draaipalen staan maximaal 300 cm uit elkaar i.v.m. de overspanning van de vloerbalken en hardhouten ringbalk. U mag zelf bepalen hoever de draaipalen boven het maaiveld uit steekt..2.
De hardhouten ringbalk wordt op de schroefpaal bevestigd. 3
. De vloerbalken worden tussen de hardhouten ringbalken bevestigd.
4. Indien u gekozen heeft voor vloerisolatie wordt deze nu tussen de vloerbalken bevestigd.5. De vloerplanken of vlonderplanken worden op de vloerbalken bevestigd. De fundering is nu gereed.6. Het bouwwerk kan nu opgebouwd worden op de fundering. Let op: Bij deze manier van funderen komt het bouwwerk tussen de 15 en 20 cm hoger te staan dan het maaiveld. Indien u dit niet wenst, dient u de ondergrond af te graven.

Hierbij een greep uit de door ons opgeleverde projecten: