Abonneren op RSS-feed

Houtbehandelingen voor Lugarde blokhutten en tuinhuizen

Wilt u langer van uw Lugarde tuinhuis, blokhut of overkapping genieten? Dan is het handigom uw bouwwerk te beschermen tegn de zon, wind en regen. Het beste om dit te doen is voor de montage, en dan aan de binnen- en buitenzijde van uw blokhut, tuinhuis of overkapping. Dan beschermt u hem tegen alle weertypen. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen, of om te laten behandelen in de fabriek van Lugarde.


Het beste is om uw houten bouwwerk met een impregneermiddel te behandelen. Daarna kunt u ervoor kiezen om het te verven met een dekkende of transparante verf. U kunt in dit geval een beste een verf gebruiken die duurzaam, vochtregulerend, elastisch en duurzaam is en met voldoende UV bescherming. Pas op dat u in geen geval lak of blanke beits aan de buitenzijde van uw bouwwerk gebruikt. U kunt bij uw bestellling ook gelijk verf van de gerenommeerde facrikant Sigma bijbestellen die aan alle eisen voldoet.

De Lugarde blokhutten, tuinhuizen en overkappingen worden standaard onbehandeld geleverd. U kunt bij Lugarde ook ervoor kiezen om uw blokhut, tuinhuis of overkapping al in de fabriek van Lugarde te laten behandelen. Lugarde heeft kwaliteit en milieu hoog in het vaandel staan en heeft voor het bewerken van het hout perfecte mogelijkheden. Hier vertellen wij u meer over de mogelijkheden die Lugarde gebied om uw blokhut, tuinhuis, garage, veranda of carport te laten behandelen.

 

Onder (ketel-)druk impregneren

Dit is alleen mogelijk bij de blokhutten en overkappingen met het Lugarde Pro-systeem en het Lugarde Blokhut-systeem. Hierbij wordt een techniek gebruikt waarbij het impregneermiddel in het hout van de Lugarde producten geperst wordt. In de ketel wordt eerst een vacuüm gecreëerd en wordt daarna met impregneermiddel gevuld. De druk wordt opgevoerd als de ketel vol is. Het hout zet uit doordat het middel er dan wordt ingeperst. De levertijd is ongeveer twee weken langer in verband met het drogen van het hout.

Bij keteldruk-impregnatie kunt u kiezen uit de kleuren bruin en groen. Als u om één of andere reden niet wilt of kunt verven, is dit de perfecte oplossing. Met deze behandeling hoeft uw bouwwerk namelijk niet meer geverfd te worden. Houdt u er wel rekening mee dat het hout na verloop van tijd gaat vergrijzen. De één vindt dit mooi en de ander kiest er voor om de blokhut over te schilderen.
Het kan voorkomen dat het hout licht krombuigt door het impregneren, zodat het wat lastiger kan zijn met de montage van uw bouwwerk. Daarnaast kunnen er kleine scheurtjes in het hout komen, dit kan absoluut geen kwaad en geeft een mooie natuurlijke uitstraling.

Impregnerenvoorbeeld impregneren

 

Sproei-impregneren

Een grondlaag voor alle binnen- en buitenwanden van het Lugarde bouwwerk met een impregneermiddel wordt sproei-impregnatie genoemd. Met deze methode is uw Lugarde blokhut of tuinhuis beschermd tegen schimmels en tegen rottingsprocessen. Wel dient u uw bouwwerk binnen een jaar te beitsen of te verven (buitenzijde) om helemaal te beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Hiermee beschermt u uw blokhut, tuinhuis of overkapping voor de komende jaren tegen regen, wind, sneeuw en UV-straling.

Een groot voordeel van deze soort behandeling (sproei-impregnatie) is dat alle delen voor de montage al behandeld zijn. Ook de delen waar u niet meer bij kunt na montage. U kunt kiezen om uw tuinhuis, overkapping of blokhut te laten behandelen met een kleurloze transparante impregneerlaag of in de kleuren transparant groen, transparant wit, transparant blauw-grijs of transparant bruin.

Sproei transparantVoorbeeld sproei impregneren

 

Beitsen

De palen en luifels, binnen- en buitenzijde van de wanden kunt u door Lugarde laten voorbehandelen met een transparante grondlaag (dit kunt u zien bij sproei-impregnatie). De buitenwanden van uw Lugarde blokhut of tuinhuis kan dan worden geschilderd in de kleur die u zelf kunt kiezen. U kunt dit ook door de fabriek van Lugarde laten doen.

Heeft u een mooie kleur in het Lugarde assortiment gezien? Deze kunt u gelijk meebestellen bij uw bestelling. Let op dat de wanden alleen aan de buitenzijde gebeitst worden en de palen en ballustrades geheel rondom. Een bescherming van c.a. 5 jaar is verzekerd bij deze behandeling

Lugarde gebruikt de kwaliteitsverf van het merk Sigma. Omdat deze verf op waterbasis is en niet op oliebasis is hij daarmee veel milieuvriendelijker. Deze verf beschermd uw Lugarde tuinhuis, blokhut of overkapping tegen UV-straling, vocht, schimmels en rottingsprocessen.

Bij de overkappingen worden de wanden alleen aan de buitenzijde geverfd en wordt de binnenzijde voorbehandeld met een transparante verf. Indien u toch de binnenzijde in een andere kleur wenst, dan kunt u blikken verf in de gewenste kleur meebestellen.

BeitsenBeitsen voorbeeld

 

Sproei-impregnatie van ramen en deuren

Sproei-impregnatie is ook mogelijk bij de ramen en deuren van Lugarde. Indien u hiervoor kiest kunt u kiezen uit de kleuren transparant groen, transparant wit, transparant blauw-rijs of transparant bruin. Let wel op dat dit een voorbehandeling is en dat u voor optimale bescherming van uw Lugarde tuinhuis of blokhut de ramen en deuren binnen jaar dient te verven of beitsen om schimmels en rottingsprocessen tegen te gaan. Daarbij moet u niet vergeten om de zijkanten en de boven- en onderzijde van de deur goed te beitsen

 

Beitsen van ramen en deuren

De fabriek van Lugarde heeft ook de mogelijkheid om de ramen en deuren van het tuinhuis, blokhut of overkappping gebeitst te leveren. Om de Lugarde ramen en deuren perfect te beschermen tegen weersinvloeden worden ze in de fabriek van Lugarde ge(sproei-)ïmpregneerd en daarna geverfd in de kleur van uw keuze.

De bescherming is c.a. vijf tot zes jaar tegen verschillende weersomstandigheden, doordat deze drie lagen gebruikt worden. Lugarde gebruikt de kwaliteitsverf van het merk Sigma. Omdat deze verf op waterbasis is en niet op oliebasis is hij daarmee veel milieuvriendelijker. Deze verf beschermd uw Lugarde tuinhuis, blokhut of overkapping tegen UV-straling, vocht, schimmels en rottingsprocessen.

Heeft u al behandeling in gedachte die u wilt laten toepassen op uw tuinhuis, blokhut of overkapping? Laat het ons weten!