Abonneren op RSS-feed

Praktische tips Lugarde blokhutten en tuinhuizen

Het is belangrijk voor ons dat u zo lang mogelijk plezier kunt beleven aan uw Lugarde blokhut, tuinhuis of veranda. Hier vertellen wij u een paar simpele maatregelen om uw bouwwerk in goede staat te houden er nog vele jaren plezier aan kunt beleven.

Praktische tips

 

Gebruik grind om tegen water te beschermen

Een laag grond rondom uw tuinhuis of blokhut zal het hout beschermen tegen opspannend water. Als er geen of weinig opspattend water tegen uw bouwwerk komt zal dit de levensduur bevorderen en wordt het hout gespaard.

 

Deurhaken

Ons advies en dat van Lugarde is om direct na montage deurhaken op de deuren te plaatsen. Hiermee voorkomt u dat de deur onverwacht openslaat door de wind. Met deze simpele tip voorkomt u dat de deur of het glas in de deur niet beschadigd wordt bij onstuimig weer.

 

Ventilatie

Heeft u aan ventilatie gedacht? Door ventilatie toe te passen in uw Lugarde bouwwerk.voorkomt u condensvorming aan de binnenzijde van uw tuinhuis of blokhut. We adviseren daarom om ventilatieroosters in uw bouwwerk aan te brengen. Een simpele tip is om één ventilatierooster aan de achterzijde van uw bouwwerk te plaatsen en één ventilatierooster aan de voorzijde van uw bouwwerk.

Door de vloer komt altijd het meeste vocht omhoog. U doet er goed aan om daarom voor een houten binnenvloer te kiezen, om dit vocht tegen te gaan. Ook kunt u voor meerdere soorten isolatie kiezen voor uw Lugarde blokhut of tuinhuis, denk aan wand-, dak- en vloerisolatie.

 

Hout werkt

Hout is een natuurproduct en zet uit of krimpt bij een verandering van luchtvochtigheid. Dit is niet te voorkomen en is een eigenschap van hout. Het hout wordt echter niet langer maar zet wel uit, zo'n 1,5 mm. Een normale blokhut of tuinhuis is c.a. 15 planken hoog, wat betekent dat de volledige uitzetten c.a. 2,25 cm bedraagt,

Het hout moet daarom ruimte hebben om te kunnen uitzetten en te kunnen krimpen. Door nagels, en schroeven die worden bevestigd in de wanddelen, deuren of ramen worden vaak de meeste problemen veroorzaakt, omdat het hout dan geen ruimte heeft om te werken. Alle systemen uit de Lugarde fabriek houden rekening met het krimpen en uitzetten van het hout.

Bij de systemen van Lugarde wordt geen gebruik gemaakt van schroeven en spijkers, echter zijn deze systemen wel zeer stevig en water- en winddicht. Door aan de ene kant de hoge kwaliteit van bouwsystemen en aan de andere kant de hoogwaardige productie, passen de verschillende onderdelen exact in elkaar.

Indien u van plan bent om leidingen aan te leggen, dient u zeker ook rekening te houden met de werking van het hout,

 

Direct uw tuinhuis of blokhut behandelen

Wij adviseren u om nog voor de montage uw Lugarde blokhut of tuinhuis te (laten) behandelen aan de binnen- en buitenzijde om het te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden zoals wind, regen en zon. Wilt u niet verven? Dan kunt u bij ons kiezen voor een compleet voorbehandelde blokhut of tuinhuis.

 

Meer informatie

Indien u meer informatie wenst over de producten van Lugarde, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord!