Abonneren op RSS-feed

Vloeren en daken voor Lugarde blokhutten en tuinhuizen

Daken voor op uw Lugarde tuinhuis of blokhut

De keuze bij de dakvormen van Lugarde is groot. U kunt kiezen voor verschillende dakvormen voor uw tuinhuis, blokhut, veranda, garage of carport. U kunt denken aan verschillende daken zoals: een plat dak, lessenaarsdak, zadeldak, piramidedak en een asymmetrisch dak.

Bij de hellende daken zoals piramidedaken, zadeldaken en asymmetrische daken zijn dakshingles standaard inbegrpen. U kunt bij de piramidedaken kiezen uit verschillende dakafwerkingen kiezen zoals een chromen of messing bal, een klassieke weerhaan of een weerheks. Er zijn veel modellen bij Lugarde waar u de dakhelling kunt aanpassen.

De platte en lessenaarsdaken worden standaard geleverd met hoogwaardig EPDM-dakfolie en waterafvoer. Het EPDM-dakfolie is zonder naden zodat u niet bang hoeft te zijn voor lekkages in het dak.

Kleuren dakshinglesMetalen nokafwerking 2weerhaanEPDM

Indien u een andere dakbedekking wenst, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen en kunnen wij u de mogelijkheden vertellen. In veel gevallen zijn de Lugarde bouwwerken ook geschikt voor het gebruik van andere dakbedekkingen zoals dakpannen of dakpanprofielplaten. Lugarde ontwerpt het tuinhuis zo, dat er eventueel een andere dakbedekking gebruikt kan worden.

 

Plat dak

Bij alle platte daken van de Lugarde blokhutten, tuinhuizen en veranda's worden standaard EPDM-pakketten meegeleverd. Het EPDM-dakfolie van Lugarde is van zeer hoge kwaliteit, is beschermd tegen UV-straling en vereist een minimale verzorging. EPDM-dakfolie van Lugarde is zeer duurzaam volgens de SKZ-test, namelijk c.a. 50 jaar.

Ook worden de platte daken van Lugarde standaard geleverd met dak-drainafe, bitumenkit en een brede aluminium daktrim. Om de afwatering van uw blokhut, tuinhuis of veranda te bevorderen worden de gordingen iets schuin geplaatst. Ter bescherming van de dakrand is er de aluminium daktrim.

Plat dak   Daktrim

 

Piramidedak

Een andere dak is het piramidedak, ook wel puntdak genoemd, en wordt aan de binnenzijde netjes afgewerkt met een houten sierknop. Door de veer en groef van Lugarde past dit dak precies. Voor de metalen afdekking van het dak worden hoge kwaliteit staalplaten gebruik (15 mm dikte). Om lekkage te voorkomen wordt de staalplaten afdekking geheel aan elkaar gelast. Handgemaakt, individueel getest, en omhet dak er glas uit te laten zien worden ze daarna gepoedercoat.

Piramidedak  Houten sierknop

U kunt ervoor kiezen bij Lugarde om een dakornament van uw eigen keuze op het dak te plaatsen. U kunt kiezen uit een bol (chroom of messing) een weerheks of een weerhaan. De dakshingles (inbegrepen in de prijs) zijn verkijgbaar in de kleuren zwart, rood, groen, bruin en blauw.

Weerheks2Weerhaan2Bol messingBol chroom

 

Zadeldak

Het zadeldak bestaande uit veer en groef wordt inclusief de gordingen geleverd. Daarnaast worden er kosteloos veel extra's meegeleverd zoals een compleet pakket met metalen onderdelen, bevestigingsmaterialen, dakshingles en boeidelen. Bij het zadeldak van Lugarde kunt u kosteloos kiezen uit de kleuren zwart, rood, groen en blauw en ontvangt u een mooie afdekking voor de nok met het logo van Lugarde er op.

U kunt voor een zadeldak kiezen bij de bouwwerken van Lugarde met het Pro-systeem en het Blokhut-systeem. Een zadeldak kan niet in combinatie met het Lugarde Prima-systeem

Zadeldak  Metalen nokafwerking 3

 

Asymmetrisch dak

Als u een aparte uitstraling wenst kunt u kiezen voor het asymmetrisch dak, met twee ongelijke zijden. Ook bij de asymmetrische daken krijgt een een luxe nokafdekking met het Lugarde logo, en heeft u de keuze uit zwarte, rode, groene, bruine of blauwe dakshingles.

Asymmetrisch dakDakshingles kleuren

 

Lessenaarsdak

Typerend is het Lugarde lessenaarsdak, uitgevoerd met een massieve dakgordine die schuin naar achter loopt. Dit in tegenstelling tot een plat dak. Standaard wordt er bij de Lugarde lessenaarsdaken het volgende kosteloos meegeleverd: een brede aluminium daktrim, hoge kwaliteit EPDM-dakfolie, dak-drainage en bitumenkit.

EPDM2

 

Een vloer voor in uw Lugarde tuinhuis of blokhut

Wenst u een houten binnenvloer voor in uw Lugarde tuinhuis of blokhut om een huiselijk gevoel te creeëren? Deze vloer kunt u bij Lugarde als optie bijbestellen. Naast dat het er mooi uitziet en u meer comfort biedt, is het ook een maatregel om optrekkend vocht tegen de gaan. De vloeren van Lugarde zijn inclusief houten planken (19 mm), plinten en geïmpregneerde tussenliggende balken.

 

Binnenvloer

De binnenvloer van Lugarde bestaat uit dikke houten planken van 19 mm en hebben een veer en groef.
De eerder genoemde onder (ketel)druk geïmpregneerde balken zitten onder de houten planken. Ons advies is om (als u de mogelijkheid heeft) altijd een houten binnenvloer te bestellen, om zo optrekkend vocht vanuit de onderzijde tegen te gaan.

houten vloer

 

Terrasvloer

De moderne terrasvloer van Lugarde wordt vervaardigd uit Siberisch Lariks. Dit hout is zo duurzaam, dat het te vergelijken is met hardhout. Door de duurzaamheid van dit hout hoeft u geen verdere behandeling toe te voegen en is de terrasvloer van zichzelf al beschermd tegen verschillende weertypes.

TerrasvloerTerrasvloer Lariks

 

Zoldervloer

U kunt bij Lugarde kiezen voor een optionele zoldervoer bestaande uit balken en planken met veer en groef. Voot extra ruimte op de zolder, zou u er voor kunnen kiezen om de dakhelling te verhogen of de wanden hoger uit te laten voeren. Daarnaast kunt u optioneel ook voor een ladder kiezen.

 

Isolatie

Als u van plan bent om uw Lugarde blokhut of tuinhuis te gaan gebruiken als gastenverblijf, kantoor, vakantiewoning of bijvoorbeeld atelier, dan is ons advies om de vloer, het dak en eventueel de wanden geïsoleerd te laten uitvoeren.

Zoldervloer

 

Meer informatie

Indien u meer informatie wenst over de producten van Lugarde, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord!